Izveštaj sa Skupštine Češke besede Beograd 2018

Češka beseda Beograd (ČBB) je u nedelju 25. 02. 2018. u svojim prostorijama u Češkom domu u Beogradu održala redovnu godišnju skupštinu.

Članovi ČBB su izabrali novo rukovodstvo udruženja.

Na čelo udruženja ponovo je izabran gospodin Milan Fürst, a novoizabrani zamenik predsednika udruženja je gospođa Denisa Đorđević.

Izabrani su i članovi Upravnog odbora:

  • g-đa Zorica Ilić,
  • g-din Zlatan Simatović,
  • g-din Andrej Kubíček.

Izabran je novi sastav Nadzornog odbora:

  • g-din Oldřich Kundrát,
  • g-đa Draginja Špica i
  • g-đa Ivana Olujić.

Skupština je izglasala godišnji izveštaj o radu i finansiranju udruženja, kao i plan za 2018. godinu.

U planu je nastavak redovnih aktivnosti, nastavak rada Češkog pozorišta reosnovanog 2017. godine, nastavak kursa češkog jezika (od 10 marta), kao i sprovođenje aktivnosti predviđenih projektima za koje su dobijena sredstva. Pod uslovom da budu obezbeđena sredstva za te namene, članovi Skupštine odobrili su Upravnom odboru da pruži finansijsku i drugu pomoć sunarodnicima u Novom Sadu u mogućem osnivanju svog udruženja.

Najviše pažnje prisutnih članova izazvala je vest o onemogućavanju korišćenja prostora na koje udruženje ima pravo. Preti opasnost skorog pokretanja sudskog spora, za koji udruženje nema dovoljno finansijskih sredstava. Članovi udruženja su pozvani da daju dobrovoljne priloge za administrativno-pravne troškove, kako bi udruženje moglo odbraniti svoje pravo na korišćenje prostorija u Češkom domu u Beogradu.