PRAVIDELNÉ AKTIVITY SPOLKU pro všechny členy spolku jsou: / REDOVNE AKTIVNOSTI UDRUŽENJA za sve članove udruženja su:

Svaki parni četvrtak (tj. svaki četvrtak parne nedelje u godini): od 17h (najkraće do 18h): Pivo u 5 (druženje članova)
/u letnjim mesecima u julu u avgustu, sastanci su po pravilu od 18h/

Jedan neparni četvrtak mesečno: 17:30-19 – konverzacija na češkom jeziku (posle kraćeg uvoda na određenu temu, prisutni razgovaraju isključivo na češkom , eventualno na nekom drugom jeziku – kako bi održavali svoje znanje češkog jezika)
[tačni termini konverzacija se određuju u kvartalnim programima]
NAPOMENA: Ova aktivnost je privremeno obustavljena od kraja 2019. godine; traži se koordinator ove aktivnosti (potrebno dobro znanje češkog jezika)

Svaki poslednji četvrtak u mesecu (bilo parne ili neparne nedelje): Filmsko veče (češki film, bez titla)
[filmovi koji će se puštati se objavljuju u kvartalnim programima]

Pored ovih aktivnosti, redovno se održavaju i kursevi češkog jezika za decu i odrasle (za početnike i naprednije grupe, kao i kurs stručnog češkog – za medicinare), kao i probe Češkog pozorišta i Češko-srpskog hora

Pored redovnih aktivnosti organizuju se i predavanja i tribine (O znamentim Česima, o Česima u Srbiji, prilikom prigodnih datuma i dr.), kao i obeležavanje praznika (npr. , obeležavanje rođendana T. G Masarika 7. marta, Uskrs – nedelja mart-april, Sv. Mikuláš – oko 6. decembra, zajednički tradicionalni odlazak na ponoćnu božićnu misu 24. decembra), radionice za decu pred ove praznike, kao i posete manifestacijama koje organizuju druga češka udruženja u Srbiji, i ekskurzije “Tragovima Čeha u Srbiji” – po mestima na kojima su Česi ostavili svoj trag.

Konkretniji planovi aktivnosti se objavljuju u kvartalnim planovima, za po 3 meseca, koji se objavljuju u ‘člancima’ sajtu ČBB (ranije u u beleškama /notes/ na FB ČBB), a članovima se šalju mailom, preko Viber grupe a u štampanom obliku mogu ih mogu preuzeti i u prostorijama udruženja.